Etiketter

lördag 22 mars 2014

Vilken dag!Gårdagen alltså!


Vakna rimligt, både i trötthet (hade int sovi sen två) och tid haha men kom på att mina "lockburkar" av maskindiskade hund och kattmatsburkar (stora lock, mellan lock och pyttelock) såg bra nog mycket bättre ut med en vacker spets på och trälim togs fram (funkar till nästan allt).
Naturligtvis gick det inte att ladda bilden så jag får visa det i morrn helt enkelt men jag tycker det blev bra.

Vilan lades till 12 på dagen och jag sov till halvtre, lite småsur att gubben inte kommit hem med Ludden som egentligen bara ska vara på dagis till två.

Ja och sen ringer dagis och säger att Ludden ramlat, slagit haka och behöver sys och jag tror att gubben fortfarande är i stan (han var nästa hemma) å jag ha ingen bil, panik!

byta kläder dra en kam genom håret å lite maskara (varför bryr man sig om sånt en sån här gång???)

Och frun stod färdig och fix när gubben kom med mat och andra barn och gasa iväg till dagis efter lerförstörd väg så så mycket gasa blev det inte haha!

Väl där möts jag av en nerblodad son med ordentligt med strips och plåster om hakan, lite ledsen men annars helt okej, ja eller inte, alla kläder var sjöblöta och gubben hade glömt lämna reservkläder (typiskt han, lika förvirrad som jag) så jag satte ungen som han var i bilen, drog av sjöblöta strumpor och skor och bytte till mammas tjocksockar med hål i.

Väl på väg in så gör jag som alla anda oroliga föräldrar, förvånas över att ungen se så liten ut i barnstolen kanske bara tre år??? (ja, jag är galen)
Lovar stort och brett att det vankas present och varmkorv på puls innan vi åker hem för ungen har ju int ätit någe och man tycker ju så synd om sitt barn.

Först till överfull akut där det konstateras att såren är över 2 cm stort och måste sys, sen til Primärsjukvård på Ålidhem, vareviga promenad mig kånkandes på skitstor unge (inte alls tre år) utan verkligen snart sju  utan skor, där man till syvende och sist med e verkligt stoisk ung man kommer fram till att det räcker att limma.

Flachbacks till en annan limning av en annans son mjukdelar på ögonlock och lugnande och flera vuxna som höll, fick jag nästan ont i magen. Men nu är ju Ludden än en gång en Ludd så det gick skitbra, förutom att doktorn limma fast sin plasthandske vilket framkallade en glatt flin på den ännu blodiga men väl omplåstrade sonen som för andra gången fick välja en present ut tröstasken.

Gasen småförsiktig (halt jätte halt) till puls där div danonino, godis och present för stort mod skulle inhandlas. Det blev en skrattande bil (vad mamma såg, den kan ju int vara så dyr) och ivg till kassa där, tro det eller ej, det visade sig vara en Blixten mc någonting radiostyrd bil för 300 spänn!

Men lovat är lovat och jag antar att broddarna för 50 kroner i fynd kundvagnen lite vägde upp det hela för de brukar ju kosta 150 spänn så det gick väl på ett och ut kan jag tänka, jag hade ju lovat valfri (och lärde mig något på köpet , haha! ) present.

Ludden somna i bilen inte alldeles oväntat, vakna och vick Alvedon och sov sött till klockan fem idag.
Inge ont så väntar en solig dag på oss med värmegrader och mamma påminns än en gång över hur man ska ta var dag som en speciell dag.

Väntar fortfarande på mina livmoderkropps cellprover med en liten klump i halsen.

Ha en underbar dag ni alla för det ska verkligen vi ha! 
2 kommentarer:

Hyrestanten sa...

Oj, vilken dag!
Jag fick ont i magen bara av att läsa om den. Skönt att det slutade väl.

Annika Wikström sa...

Tack, livet har avigsidor ibland, kram och ha en bra dag!