Etiketter

fredag 23 november 2012

Glutenfritt tunnbröd

Hårt som mjukt.
 7dl sempers mjöl 3 dl mortlade havregryn (sempers rena) eller havremjöl (rent)
2 tsk salt 2 tsk kryddor (om man vill, anis fänkol)
25 g torr jäst
4 dl vatten
1 dl fil eller grädde
en msk fiberhusk. Stekpannan på medelvärme

Blanda mjöl och jäst noga. Rör i hop salt kryddor fil och vatten samt fiberhusk till just över 37 grader.
Använd degkroken och knåda degen i minst 5 minuter, sedan låt vila i 10- 15 m
baka ut till lämpligt stora kakor tunt allt efter hur stor stekpanna du har, borde bli ca 10 st. använd efter utkavling kruskavel.
grädda i  ca 1 m på vardera sida tills brödet höjt sig och färgats brunt på bubblorna, det ska inte finnas några "fuktiga partier" de bröd som blir blekast torkar jag en stund i ugnen på 50 grader och sedan på galler. När du gräddar, förvar de mjuka kakorna under en lätt fuktad bakduk tills de svalnat och läggs i påsar, låt det hårda brödet hårdna innan det läggs i påse, förvaras torrt och svalt :D

Detta är mitt eget recept, Hjälp med andra recept kan du få på Middagshjälpen







Inga kommentarer: