Etiketter

onsdag 26 september 2012

Men gudars, är vi int tillräckligt många!

Eller är det så att majoriteten av svenska folket vill ha det så här, viss måste det gå att protestera??

Enl artikeln i Aftonbladet i dag

"Enligt Sveriges Radio är det bara tre svenska landsting som inte går med ­underskott. Fyra landsting planerar att höja skatten för att täcka förlusterna.
I resten av landet väntar en akut vårdkris.
– Ingen förstår hur hårt den kommer att slå, säger en överläkare. Redan i dag får nyopererade patienter dela rum med dem som är infekterade och smittsamma. Patientsäkerheten är i fara.
– En så här stor förändring av vården har vi aldrig upplevt i Sverige.
På Karolinska sjukhuset ska mellan 700 och 800 tjänster försvinna. Nedskärningarna ska vara genomförda på något halvår. Det är Stockholms läns landsting och sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt som driver igenom besparingarna.
Trots att stockholmarna blir allt fler och allt äldre kräver hon ett ständigt ”effektiviseringsarbete”.  Filippa Reinfeldt vill driva minsta möjliga vård för så många människor som möjligt. För dem som vill ha mer finns numera privata ­lösningar."

Nu är ju detta Afb och som bekant med jornalistik och dagstidningar kanske det saltas lite men ändå, vad är det som händer??

Vem fler än jag i detta avlånga land är mer än villig att faktiskt offra en till hundralapp från sin lön/ pension/ avgångsvederlag för att Sverige ska få en bra vård, vilket, faktiskt, Sverige är känt för att ha?

Är det inte vettigt och helt riktigt att alla, oavsett peng i plånboken ska ha rätt till en högteknoglogisk, uppmärksam och human läkarvård i ett land som växer och rankas som en av de bästa att bo i , jag bara undrar??

Jodu Filippa Reinfeldt, fingret är till dig.

Puss ni fina människor som kämpar för det mänskliga i detta land Tex röda korsets medmänniskor på sjukhusen som finns helt gratis på vissa sjukhus och ger av sig själva, ni får ett fång av vackra tankar från mig.

2 kommentarer:

enben sa...

Hemska människa! Nej, inte du, utan Filippa! Till och med jag kan betala lite mer skatt på min "sjukpension" så det kanske kan bli lite ordning igen.

Annika Wikström sa...

Jamen ellerhur!!!